joi, 24 septembrie 2015

Thassos partea a 2-a

Da, am fost in Thassos din nou. Stiu ca anul trecut am zis ca nu mai mergem pentru ca nu ne-a impresionat atat de tare dar....am mers cu inca un cuplu cu o fetita si am vizitat mult mai multe decat data trecuta.
O sa incerc sa sintetizez cat mai bine ce am de zis, pentru ca am scris destul data trecuta.

-Plaja din Golden Beach merita, sezlongul e practic gratis daca iti iei o cafea sau orice de la barul plajei. E lunga si pe majoritatea portiunilor este si lata, poti sta si cu prosopul, ai loc sa te desfasori.
-E plin de romani...cam 95% din turisti sunt romani
-Vizitati oraselul Potamia, are un parculet foarte frumos cu un rau si un pod, plus un copac cu o gaura  in trunchi in forma de inima.
-Plimbarea cu trenuletul in Skala Potamia nu merita
-Plajele nu au salvamari, cand sunt valuri nu se ridica nici macar un steag de avertizare, nu doar in Golden Beach, ci pe toate plajele de pe insula

-In a 3-a zi de Thassos, ne aflam in Paradise Beach, erau valuri mari si Stefan a trebuit sa-si faca meseria si sa resusciteze o doamna care se inecase. Din pacate a fost in zadar. In aceeasi zi a mai murit si un copil.
-Nu va bazati pe Ambulanta daca sunteti in Thassos. Vine dupa 40 de minute chiar si in cazurile foarte grave, cum am spus mai devreme, nu exista medic pe salvare, doar o asistenta si din pacate sunt slab utilati si neinstruiti. A trebuit sa porneasca Stefan aparatele de pe Ambulanta la insistentele asistentei care nu stia cum sa faca asta. Deci daca sunt valuri, mai bine nu intrati in mare.
-Curentii sunt foarte puternici chiar si aproape de mal
-Giola nu este atat de impresionanta, poate pentru cei doritori de putina adrenalina, Ca peisaj, sa zicem ca nu e ca in poze. Nu mergeti pe jos, exista drum pentru masini pana foarte aproape. Se inchide la ora 20:00.
-In zona Marble Beach ne-a placut plaja de la Porto Vathy. Apa e turcoaz, adanca de la mal, plaja are 2 terenuri de volei, parcare, sezlonguri, mancarea e buna si nisipul este alb...sau mai bine zis nu e nisip, e piatra foarte bine maruntita. A fost o placere, e locul nostru preferat.
-E plin de viespi. Nu exagerez, dimineata ieseam in curte sa mancam si veneau imediat in jur de 40 de viespi flamande. La fel si la pranz. Restaurantele nu fac exceptie. Anul trecut nu am intalnit fenomenul, anul asta a fost mult prea mult. Ne simteam putin ca intr-un film de Hitchcock. Nu reactioneaza la fum, sunt obisnuite.
-Pentru fumatori, exista o problema. Luati-va tigari din tara pentru ca acolo veti gasi doar Marlboro, LM, Assos, ceva Pall Mall si un singur tip de Kent.

Daca imi mai aduc aminte ceva, completez.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu