luni, 3 martie 2014

Supa crema de linte (de post)

Am intrat in post. Nu-l prea tinem, dar fara sa vrem mai evitam folosirea de carne, oua sau lactate in mancare. Si ce mancare gustoasa iese....
Sotul meu a insistat sa-i fac supa crema de linte, pentru ca lintea a intrat in casa noastra nu de foarte mult timp, dar ne-am imprietenit cu ea datorita gustului apropiat de cel al fasolei si datorita timpului redus de fierbere. Un alt plus mai este si faptul ca lintea este foarte bine tolerata de catre copii, chiar si de cei cu varsta sub un an.
Pentru cei care nu stiu, lintea nu se tine la inmuiat, doar se spala, nu se fierbe ore intregi si cel mai important, nu baloneaza si nu provoaca gaze :)). Pe lângă conținutul ridicat de fibre și de proteine, lintea mai are în componența sa fier, calciu, vitamina B, carbohidrați, fosfor, magneziu, acid folic, grăsimi în cantitate foarte mică si nu conține colesterol.
Dar sa trecem la treaba. La cantitatile pe care vi le prezint, vor iesi cam 5 portii maricele(data viitoare gatesc dublu ca e prea buna si deja se termina). Aveti nevoie de: