luni, 26 noiembrie 2012

Entorsa la copiii mici

Da, am patit-o ieri. Am fost invitati la fini sa papam si sa socializam. Eu si copiii, pentru ca sotul a fost de garda. Deci am mers la fini, am mancat, a fost ok, pana cand.....fi'miu a cazut in 4 labe, adica in genunchi si palme. A inceput sa planga cum nu a facut-o niciodata, l-am luat, l-am dragalit pana s-a linistit si a adormit in bratele mele. Cand s-a trezit, am hotarat ca e timpul sa mergem acasa, el marait, fi'mea mofturoasa, am plecat intr-un final cu Rares in brate. Ajunsa acasa, l-am asezat pe canapea, l-am dezbracat si l-am lasat acolo ca sa coboare cand vrea el, dar....copilul meu nu cobora. Semn rau zic. Si asa a fost. Vazand ca e marait, l-am luat la pipait. Si de aici, incepe drama. La orice atingere pe picioruse, plangea in hohote, isi tragea efectiv picioarele si urla pana ramanea fara aer.

sâmbătă, 24 noiembrie 2012

Viata dupa Black Friday

Azi e o zi noua...cu soare, caldura, pasarile ciripesc voios, suntem fericiti si toti copii din lume sunt cuminti...vrajeala, exact ca vinerea neagra.
Ieri v-am prezentat viata intr-o zi atat de speciala din fata laptopului. Probabil ca cei care s-au inghesuit prin magazine si au prins cate un aparat de tocat carne sau vreun televizor, acum ma injura si zic ca habar n-am ce vorbesc. Nu-mi pasa.
Tot ieri va ziceam ca eu imi fac cumparaturile de pe alte site-uri decat cele prezentate atat de frumos in postarea trecuta. Acum 2 ani ne-am luat o combina frigorifica...la Domo, Altex sau alte firme spalate, pretul normal era cam 2500 ron. Noi l-am luat cu 1700 cu tot cu transport, tot de pe internet.
Acum 3 saptamani mi-am achizitionat o perie rotativa. Pretul de pe site-uri cunoscute este 219, 209, chiar si 300 ron. Eu am gasit-o cu 172. Ha? Epilator am gasit cu 81 ron, la restul abia a ajuns pretul la 104 ron.
Deci, de ce sa-mi cumpar acelasi produs, cu aceeasi garantie, de la astia cunoscuti? O sa ziceti ca ceilalti nu prezinta incredere, ca nu sunt de notorietate. Eu nu am avut probleme cu nici macar un produs comandat de la ei. Si nu, nu o sa va zic care sunt aceste site-uri cu preturi ceva mai aproape de adevar, pentru ca intentia mea nu e sa le fac reclama, ci sa va atentionez ca exista viata dupa Black Friday si ca daca v-ati dorit ceva si nu ati reusit sa va cumparati ieri, cu siguranta veti gasi in alte parti si cu preturi care va vor uimi, fara reduceri trambitate si artificii colorate.
Speranta moare ultima, mai ales daca ai bani de cheltuit.

vineri, 23 noiembrie 2012

Black Friday

Uite cum toata lumea a asteptat aceasta zi...23 noiembrie. Cica azi poti sa-ti cumperi tot ce ai visat si nu-ti permiteai. Hai sa va spun cum stau lucrurile azi, ora 6:48...da, m-am trezit devreme, la 5, nu ca sa intru repede sa cumpar pana cad lata, ci pentru ca printul Rares nu a mai avut somn.
Deci sa vedem cum stam:
E-magul imi da sa beau cafea, pana se trezesc toti doritorii...eu ii stiu pe unii care se trezesc pe la ora 14, sper sa nu dureze atat.
Altexul, la fel, nu se stie, poate azi se deschide.
Domo a inceput de ieri reducerile, dar sub forma de voucher...azi avem si reduceri direct in procente.
Flanco imi da sa citesc un pliant cu reduceri, si zice ca ma asteapta direct in magazin. Reducerile ar trebui sa fie semnificative fata de ceilalti, ca sa ma faca sa ma ridic din fotoliu si sa ard benzina pana la ei. Ma indoiesc totusi ca e asa.

marți, 20 noiembrie 2012

Pizza de casa

Astazi am facut pizza in casa. La cererea Anei. Am combinat mai multe retete, mai multe idei, si iata ce a iesit:

Blat pizza:
100 gr smantana
3 oua
350 grame faina
sare

Sos pizza:
2 linguri pasta de tomate
4 linguri ulei de masline sau ulei normal
busuioc dupa preferinta

Ingrediente:
Fiecare pune in pizza ce doreste, ideea e ca la noi conteaza cel mai mult baza, adica blatul, sosul, parmezanul. Eu am pus la pizza azi: salam, porumb, ciuperci proaspete, rosii, cascaval, parmezan, ceapa. Daca aveam, puneam neaparat si ardei gras. Dupa preferinte, mai puteti pune masline, carnaciori, carne de pui, ce aveti chef sau ce aveti in frigider.

luni, 12 noiembrie 2012

Traditii romanesti de Sfantul Andrei

               Pentru ca se apropie, sa ne amintim de cateva obiceiuri vechi.
               In ziua de Santandrei se sarbatorea o mare divinitate geto-daca peste care crestinii au suprapus pe Sfantul Apostol Andrei cel Intai chemat, ocrotitorul Romaniei, primul propovaduitor al crestinatatii pe teritoriul Daciei. Se pare ca dacii l-au respectat foarte mult pe Apostolul Andrei daca ziua lui de celebrare, 30 noiembrie, a inlocuit o divinitate precrestina, personificare a lupului. Numele divinitatii s-a pierdut, dar noaptea de 29 spre 30 noiembrie pastreaza pana in zilele noastre numeroase ritualuri precrestine. 

Pana la inceputul secolului al XX-lea se organizau in noaptea de Santandrei, petreceri ale tinerilor, asemanatoare cu Revelionul. Pentru a fi feriti de actiunea malefica a moroilor si strigoilor, tinerii ungeau cu mujdei de usturoi ferestrele si usile casei unde se desfasura petrecerea inainte de lasatul serii. Petrecerea se numea Noaptea Strigoilor,  cand strigoii vii isi parasesc trupurile fara stirea lor, iar strigoii morti ies din sicrie, morminte si cimitire pentru a provoca suferinte oamenilor, pocesc si sug sangele celor vii, leaga sau iau puterea barbatilor, strica taurii, fura sporul vitelor, etc.

marți, 6 noiembrie 2012

Reportaj HotNews

 Am citit aici acest articol, cu sufletul la gura. Si mi-a demonstrat ca inca mai exista Oameni. Aveti rabdare si cititi tot...poate ca undeva, acolo, cineva are nevoie sa citeasca asta. Va invit de asemenea sa copiati acest articol si sa-l imprastiati mai departe pe net. Poate vor citi si cei care stau cu fundurile comod in scaunele lor de conducere. Si poate ca se va schimba ceva, ca doar speranta moare ultima.

Cum am devenit membru in reteaua citostaticelor. Vrei sa intri si tu?

de Vlad Mixich     HotNews.ro
Luni, 5 noiembrie 2012, 0:09 

Am sa va spun o poveste care pare prea buna ca sa fie si adevarata. O poveste care m-a facut din nou sa sper si sa cred. Dar desi incredibila, povestea este adevarata. Am intrat si eu in ea. Ar trebui sa intram cat mai multi. Caci uratenia zilnica a “Romaniei lor” ne-a tocit si ne-a facut sa uitam ca exista si o Romanie a noastra, formata din oameni care au in piept nu un buzunar, ci o inima.


De la fereastra biroului vienez in care lucreaza Alin Alexandru se vede interiorul luminat a giorno al unuia dintre cele mai populare magazine de haine din lume. Oamenii misuna printre rafturi, pipaie puloverele moi de casmir (240 Euro), se fandosesc in rochii bogate (188 Euro).

“Ca sa n-ai probleme cand treci prin vama, sa te imbraci bine, sobru” ma invata Alin, in timp ce eu privesc cand stralucirea magazinului de peste drum, cand ambalajul argintiu a unei pungi pe care scrie in germana Pentru a te insanatosi si a ramane sanatos.

“Si la control sa pui medicamentele ostentativ pe banda”, spune Alin. Prin punga lucioasa simt forma dreptunghiulara a unei cutii: Bleomicin, zece fiole (569 Euro).

Putea fi altfel

Acum 2 zile am vazut o stire care m-a cutremurat, prezentata ca avand un puternic impact emotional. Chiar asa a fost. Am vazut un tata ingenuncheat langa corpul neinsufletit al fetitei lui de doar 5 ani. Am vazut o mama disperata urland neputincioasa. Si am vazut o masina facuta praf. Si stirea suna ceva in genul asta: accident grav din cauza nepurtarii centurii de siguranta.

vineri, 2 noiembrie 2012

27

Toamna ne-a adus ceva melancolie in suflete dar si muzica buna in casa. Si cand zic muzica buna, ma refer la muzica pe care o ascultam noi in general: rock. Ieri am dat peste niste videoclipuri cu The Doors si Nirvana si...si asa a iesit aceasta postare. Clubul 27, fie ca este considerat o teorie a conspiratiei sau nu, exista. Despre unii protagonisti poate ca nu ati auzit niciodata, dar ei au existat si au avut mari influente asupra muzicii pe care o ascultam noi astazi. Numele de Club 27 a aparut odata cu moartea lui Kurt Cobain, dar a reintrat in atentia tuturor dupa moartea lui Amy Winehouse. Iata o lista cu o parte din personalitatile care au murit la 27 de ani, muzicieni dar nu numai:


 Kurt Cobain s-a impuscat in casa sa in 1994, dupa o lupta continua cu drogurile. Solist la Nirvana, el a creat un nou val in muzica anilor 90 - Grunge Rock, revolutionand astfel istoria muzicii. Drogurile, presiunea presei si relatia tumultuoasa cu sotia sa l-au dus spre acest sfarsit tragic. Cantecele sale "Smells Like Teen Spirit", "Come As You Are" sau "Lithium'' sunt difuzate si astazi pe radio in mod frecvent.





Jimi Hendrix se asfixiaza cu propria voma dupa o supradoza si moare in 1970, bineinteles la 27 de ani. Solistul, considerat a fi cel mai mare chitarist al tuturor timpurilor, figura expresiva a festivalului Woodstock, a fost primul care si-a distrus chitara pe scena, introducand astfel pe scenele rock o noua moda.