joi, 15 martie 2012

Ce lucruri nu trebuie sa spui unui viitor tatic

Daca ati citit titlul, nu mai trebuie sa va explic nimic. Pentru ca am tot scris despre mame, a venit si randul taticilor...la cerere.
Asa ca, iata cateva lucruri pe care sa nu le spuneti unui viitor tatic, inspirate din experienta noastra, dar sunt sigura ca vi se vor potrivi si voua cateva puncte:

1. Sigur e al tau?
Intrebarea asta, trebuie sa recunoastem ca de obicei se pune in gluma, si doar de catre prietenii apropiati. Totusi, daca stiti ca aveti in fata voastra un viitor tatic ceva mai sensibil, ca sa nu va stricati in vreun fel relatia, mai bine va abtineti.

2. Dupa ce se naste copilul, pa pa viata sexuala!
Pai cam asa si este :) cel putin in prima luna si jumatate dupa nasterea copilului, dar tinand cont ca oricum in ultima perioada a sarcinii, sexul este spre zero sau in unele familii chiar deloc, nu e indicat sa mai puneti si voi sare pe rana. Nu uitati ca va vine randul :)

3. Stii ca dupa nastere, sotia ta il va iubi mai mult pe copil decat pe tine?
Ceea ce nu stiu cei care pun problema in felul asta, este ca iubirea difera, nu se micsoreaza peste noapte. Adica este normal ca o mama sa-si iubeasca enorm copiii, dar nu are nicio legatura cu iubirea pentru sotul ei. Aceasta nu se schimba, chiar poate deveni mai puternica.

4. Sigur esti pregatit sa fii tata?
Tata nu devii peste noapte, este o chestie pe care o inveti, cu care trebuie sa te obisnuiesti si pe care o simti. Daca pui intrebarea asta inainte de sarcina, stim cu totii care e raspunsul: niciodata nu esti pregatit. Dupa, nu mai are rost, asa ca abtine-te.

5. Esti sigur ca o sa ai bani sa intretii o familie?
Esti sigur ca e treaba ta? fiecare familie isi ia singura deciziile, si atata timp cat nu ti-a cerut tie bani de pampers, mai bine iti vezi de treaba. Viitorii parinti isi cunosc cel mai bine limitele.

6. Stii ca va trebui sa-ti cumperi pusca ( pentru viitorii tati de fete)?!
Asta e o afirmatie facuta tot in gluma, dar nu stiu cum sa zic, imi lasa asa un sentiment ciudat de fiecare data cand o auzeam. Mai intai sa-l lasam pe tatic sa-si vada fetita, sa o creasca, sa o iubeasca, sa o educe si vedem mai tarziu daca va fi cazul :)

Asa ca, daca esti prieten sau doar cunostinta cu un viitor tata, te sfatuiesc sa-l feliciti, sa-l incurajezi si sa-ti tii glumele si parerile pentru tine.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu